
036. Banketletter
Nieuwe week, nieuw gerecht! Deze keer nemen Jonah en Wim je mee in de gezellige sfeer, waarin de Sint op 5 december door Nederland trekt en de dag erna in België aanklopt. En deze week krijgen ze bezoek van… Cees Holtkamp, die met volle liefde vertelt over zijn grote liefde: de banketletter.
Ontdek de geschiedenis, techniek en smaakexplosie in hun testkeuken!
🥘 Recept – klassiek & volledig
Ingrediënten:
350 g amandelspijs
250 g bladerdeeg
1 eidooiers, losgeklopt met druppeltje melk
Stap 1: Oven verwarmen
Verwarm de oven voor op 210°C, rol de spijs uit tot een pil van 50 cm.
Stap 2: Bladerdeeg oprollen
Rol het bladerdeeg dan uit tot 54 × 13 cm en van dikte 1,8 mm. Bestrijk het deeg licht met water en leg de pil van spijs erop → oprollen
Stap 3: Stoofvlees in bier
Sluit de zijkanten zorgvuldig. Vorm de letter en dan 2× bestrijken met eidooier (met 30 min rust ertussen).
Stap 4: Bakken
Bak dan 30 min af.
🎧 Waarom luisteren?
Het is weer de tijd van Sinterklaas en dat wil zeggen... De banketletter! Cees Holtkamp vertelt jou over zijn liefde voor dit zoete gerecht. #WinkeltjeWim!