
033. Baskische cheesecake
Een Baskische cheesecake hoeft niet ingewikkeld te zijn om indruk te maken 🍰 Met zijn bijna verbrande korst en zachte, romige binnenkant is het zo’n dessert dat tegelijk eenvoudig én bijzonder voelt.
Ontdek de geschiedenis, techniek en smaakexplosie in hun testkeuken!
❓ Vraag van de week
"Hey Jonah en Wim! Wat is het recept voor Baskische cheesecake?"
🥘 Recept – klassiek & volledig
Ingrediënten (voor 6-8):
570 g roomkaas (bv. Philadelphia)
4 grote eieren
230 g fijne kristalsuiker
1 tl vanille-extract
10 g bloem
285 ml volle room (slagroom, 35% vet)
Stap 1: Vorm bekleden
Verwarm de oven voor op 200°C/ 180°C hetelucht. Scheur een vel bakpapier af dat groot genoeg is om de hele cakevorm te bekleden en laat royaal over de rand hangen. Maak het papier vochtig met water zodat het zachter wordt en druk dan, met natte handen, zoveel mogelijk water eruit. Bekleed de vorm met het papier.
Stap 2: Samenvoegen in een kom
Doe de roomkaas in een diepe mengkom. Gebruik een elektrische handmixer en meng geleidelijk de eieren er één voor één door. Voeg de suiker en vanille toe en klop opnieuw. Doe hetzelfde met de bloem.
Stap 3: Room toevoegen
Als al de ingrediënten goed gemengd zijn, voeg dan langzaam de room toe totdat alles volledig is opgenomen.
Stap 4: Serveren
Giet het cheesecakemengsel in de beklede cakevorm. Bak de cheesecake in de oven gedurende ongeveer 45 minuten, of totdat de bovenkant verbrand lijkt, maar de binnenkant net gestold is. Laat volledig afkoelen, verwijder dan uit de vorm en trek het bakpapier los voordat je hem snijdt, en serveer
🎧 Waarom luisteren?
Wil jij ontdekken hoe je een lekkere Baskische cheesecake maakt? Luister nu naar onze podcast en leer stap voor stap hoe je deze smaakbom klaarmaakt!#WinkeltjeWim!