Afbeelding van WhatsApp op 2025-11-07 om 09.50.12_1daf25a3.jpg

032. Pompoensoep

Jonah en Wim houden het deze week eenvoudig, maar o zo goed: pompoensoep. 🎃 Een klassieker die nooit teleurstelt.

Ontdek de geschiedenis, techniek en smaakexplosie in hun testkeuken!

❓ Vraag van de week

"Hey Jonah en Wim! Ik maak dus altijd pompoensoep en ik vroeg me af of jullie wat tips hebben voor variatie van pompoenen?"

🥘 Recept – klassiek & volledig

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 el plantaardige olie

  • 3 gedroogde rode chilipepers, in stukjes

  • 2 el venkelzaad

  • 1 steranijs

  • 20 g fijngesneden witte ui

  • 4 cm verse gember, geraspt

  • 6 tenen knoflook, fijngehakt

  • 750 g pompoenvruchtvlees, geschild en in stukken

  • 1 tl zout

  • 200 ml dikke kokosmelk (uit blik)

  • Suiker naar smaak

  • Kokosroom voor afwerking

Stap 1: Olie verhitten
Verhit de olie op middelhoog vuur. Voeg chili, venkelzaad en steranijs toe tot ze geuren.

Stap 2: Voeg groenten toe
Voeg daarna ui, gember en knoflook toe — roer tot glazig. Voeg dan pompoen toe, giet warm water tot net onder.

Stap 3: Mixen
Tot slot voeg je zout toe, kook 15-20 min zacht tot de pompoen zacht is. Mix tot een gladde soep.

Stap 4: Serveren
Roer kokosmelk erdoor, proef — balans tussen zout, pittig en een vleugje zoet en werk af met een swirl kokosroom.

🎧 Waarom luisteren?

Wil jij weten hoe je een overheerlijke pompoensoep maakt voor dit herfstige weer?🎃 Luister dan naar de podcast!#WinkeltjeWim!

032. Pompoensoep