
032. Pompoensoep
Jonah en Wim houden het deze week eenvoudig, maar o zo goed: pompoensoep. 🎃 Een klassieker die nooit teleurstelt.
Ontdek de geschiedenis, techniek en smaakexplosie in hun testkeuken!
❓ Vraag van de week
"Hey Jonah en Wim! Ik maak dus altijd pompoensoep en ik vroeg me af of jullie wat tips hebben voor variatie van pompoenen?"
🥘 Recept – klassiek & volledig
Ingrediënten (voor 4):
2 el plantaardige olie
3 gedroogde rode chilipepers, in stukjes
2 el venkelzaad
1 steranijs
20 g fijngesneden witte ui
4 cm verse gember, geraspt
6 tenen knoflook, fijngehakt
750 g pompoenvruchtvlees, geschild en in stukken
1 tl zout
200 ml dikke kokosmelk (uit blik)
Suiker naar smaak
Kokosroom voor afwerking
Stap 1: Olie verhitten
Verhit de olie op middelhoog vuur. Voeg chili, venkelzaad en steranijs toe tot ze geuren.
Stap 2: Voeg groenten toe
Voeg daarna ui, gember en knoflook toe — roer tot glazig. Voeg dan pompoen toe, giet warm water tot net onder.
Stap 3: Mixen
Tot slot voeg je zout toe, kook 15-20 min zacht tot de pompoen zacht is. Mix tot een gladde soep.
Stap 4: Serveren
Roer kokosmelk erdoor, proef — balans tussen zout, pittig en een vleugje zoet en werk af met een swirl kokosroom.
🎧 Waarom luisteren?
Wil jij weten hoe je een overheerlijke pompoensoep maakt voor dit herfstige weer?🎃 Luister dan naar de podcast!#WinkeltjeWim!