IMG-20251003-WA0010.jpg (1)

027. Chili sin carne

Deze week in De Winkel van Wim: kruidige gezelligheid in een kom! We maken een échte klassieker: chili sin carne. Bomvol smaak, een tikje pittig en heerlijk hartverwarmend.

Ontdek de geschiedenis, techniek en smaakexplosie in hun testkeuken!

❓ Vraag van de week

"Dag Jonah en Wim, ik heb een vraagje voor jullie. Hebben jullie enkele tips voor een betaalbare maaltijd op kot?"

🥘 Recept – klassiek & volledig

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 ui, in stukjes gesneden ~ 1 cm

  • 2 tenen knoflook, gesnipperd

  • 2 el olijfolie

  • 1 volle tl komijnzaad

  • 1 volle tl gerookt paprikapoeder

  • 2 tl goede cacao

  • 1 el pindakaas

  • 1 verse rode chili, in ringetjes (zonder zaadlijsten)

  • 2 (kleurige) paprika's, in blokjes

  • 1 zoete aardappel (~300 g), in blokjes van ~2 cm (schil mag blijven)

  • ½ bosje koriander (± 30 g), fijngehakt

  • 1 blik witte bonen (± 400 g), uitgelekt

  • 1 blik gepelde tomaten (± 400 g)

  • Zout en peper naar smaak

Stap 1: Voorverwarmen
Verwarm de olie in een grote pan op matig-laag vuur. Voeg, ui, knoflook , komijnzaad, paprikapoeder, cacao en pindakaas toe. Roer regelmatig tot alles goed gemengd is.

Stap 2: Samenvoegen
Voeg de chili, paprika's en zoete aardappel toe, samen met de korianderstelen. Roer door. Voeg de witte bonen en de tomaten toe. Breek de tomaten met een houten lepel en roer goed.

Stap 3: Laten pruttelen
Bewaar het deksel schuin op de pan en laat 30-45 minuten pruttelen tot de chili dik is. Roer vlak voor serveren de korianderblaadjes erdoor. Breng op smaak met zout en eventueel peper.

🛠 Tips

  • Wil je graag vlees toevoegen? Luister dan naar de podcast en kom te weten hoe je het maakt!

🎧 Waarom luisteren?

Met de beste tips & tricks tover je straks zelf dé perfecte chili op tafel! Ontdek hoe je dit gerecht maakt. #WinkeltjeWim!