
026. Moelleux
Deze week in De Winkel van Wim: een moment van pure verwennerij! We maken de ultieme moelleux: warm, smeuïg en onweerstaanbaar chocoladeachtig. Mét de do’s & don’ts en de beste tips van de master herself maak jij de lekkerste moelleux! Zin om je smaakpapillen te verwennen?
Ontdek de geschiedenis, techniek en smaakexplosie in hun testkeuken!
❓ Vraag van de week
"Hey Jonah en Wim, ik wil al heel lang eens een lavacake voor mijn vriendinnen maken. Hebben jullie enkele tips?"
🥘 Recept – klassiek & volledig
Ingrediënten (voor 4 stuks):
200 g pure chocolade (min 60%)
200 g boter
4 eieren
120 g suiker
80g bloem
Snuifje zout
Stap 1: Smelten
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter en chocolade samen au bain-marie.
Stap 2: Opkloppen
Klop de eieren met het suiker luchtig op.
Stap 3: Mengen
Spatel het chocolademengsel samen met de bloem + snuifje zout erdoor.
Stap 4: Opvullen
Vul beboterde en bebloemde vormpjes tot ¾.
Stap 5: Bakken
Zet de vormen in de oven en bak voor exact 9 minuten (afhankelijk van oven).
🛠 Tips
Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast, dan loopt hij beter.
🎧 Waarom luisteren?
In de aflevering kom je te weten hoe je zelf jouw guilty choclaty pleasure kan maken. Het is een gerecht dat jouw chocoladehart sneller laat slaan. Dit wil je zeker niet missen! #WinkeltjeWim!