
024. Pasta pesto
Deze week op het menu in De Winkel van Wim de heerlijke klassieker... Pasta pesto!
Ontdek de geschiedenis, techniek en smaakexplosie in hun testkeuken!
❓ Vraag van de week
"Dag Jonah en Wim, ik was in Italië en toen at ik pasta met pesto uit een potje. Hoe kan ik dit zelf maken?"
🥘 Recept – klassiek & volledig
Ingrediënten (4 personen):
3 bosjes basilicum (blaadjes geplukt, gewassen & droog gedept)
1 tl grof zeezout
1 teentje knoflook (groene kern eruit)
100 g pijnboompitten, licht geroosterd
2 el Parmezaan geraspt
2 el Pecorino, geraspt (of extra Parmezaan)
1 á 1,5 dl extra vergine olijfolie
Stap 1: Fijnmalen
Basilicum + zout + knoflook + pijnboompitten fijnstampen of kort pulsen in de keukenmachine.
Stap 2: Smeuïge massa
Voeg straaltjes olijfolie toe tot het een smeuïge massa wordt.
Stap 3: Mengen
Meng de kaas er pas achteraf doorheen.
Stap 4: Afdekken
Dek het mengsel af met een laagje olie dan is het minstens 2 weken houdbaar.
Serveren:
Kook de pasta, roer de pesto erdoor, werk af met extra Parmezaan en een scheutje olijfolie.
🛠 Tips & variaties
Daslook pesto met walnoten (lente-editie)
Walnotenpesto à la Florine Boucher (met oud brood)
Rode pesto (zongedroogde tomaatjes + paprika + noten)
🎧 Waarom luisteren?
Verwen je Italiaanse hart en ontdek hoe simpel én heerlijk pasta pesto kan zijn in de nieuwe aflevering van De Winkel van Wim. #WinkeltjeWim!