Pasta pesto.jpg

024. Pasta pesto

Deze week op het menu in De Winkel van Wim de heerlijke klassieker... Pasta pesto!

Ontdek de geschiedenis, techniek en smaakexplosie in hun testkeuken!

❓ Vraag van de week

"Dag Jonah en Wim, ik was in Italië en toen at ik pasta met pesto uit een potje. Hoe kan ik dit zelf maken?"

🥘 Recept – klassiek & volledig

Ingrediënten (4 personen):

  • 3 bosjes basilicum (blaadjes geplukt, gewassen & droog gedept)

  • 1 tl grof zeezout

  • 1 teentje knoflook (groene kern eruit)

  • 100 g pijnboompitten, licht geroosterd

  • 2 el Parmezaan geraspt

  • 2 el Pecorino, geraspt (of extra Parmezaan)

  • 1 á 1,5 dl extra vergine olijfolie

Stap 1: Fijnmalen

Basilicum + zout + knoflook + pijnboompitten fijnstampen of kort pulsen in de keukenmachine.

Stap 2: Smeuïge massa

Voeg straaltjes olijfolie toe tot het een smeuïge massa wordt.

Stap 3: Mengen

Meng de kaas er pas achteraf doorheen.

Stap 4: Afdekken

Dek het mengsel af met een laagje olie dan is het minstens 2 weken houdbaar.

Serveren:

Kook de pasta, roer de pesto erdoor, werk af met extra Parmezaan en een scheutje olijfolie.

🛠 Tips & variaties

  • Daslook pesto met walnoten (lente-editie)

  • Walnotenpesto à la Florine Boucher (met oud brood)

  • Rode pesto (zongedroogde tomaatjes + paprika + noten)

🎧 Waarom luisteren?

Verwen je Italiaanse hart en ontdek hoe simpel én heerlijk pasta pesto kan zijn in de nieuwe aflevering van De Winkel van Wim. #WinkeltjeWim!