
021. Gazpacho
Jonah en Wim duiken deze keer niet in de oven, maar wel in een grote kom ijskoude gazpacho. Lekker fris, vol zomerse groentjes… ideaal om uwen honger én de hitte te stillen!
Ontdek de geschiedenis, techniek en smaakexplosie in hun testkeuken!
❓ Vraag van de week
"Jonah en Wim, hoe maak je de lekkerste gazpacho?"
🥘 Recept – klassiek & volledig
Ingrediënten:
Gazpacho:
8 rijpe pruimtomaten ( in vieren)
Blaadjes van 1 bosje basilicum
3 tenen knoflook
3 el rode wijnazijn
2 el bruine basterdsuiker
3 el extra vergine olijfolie
1 tl zout
1 tl paprikapoeder
4 ijsblokjes
Pita-chips:
2 pitabroodjes
2 el olijfolie
1 knoflookteen, doorgesneden
½ tl chilivlokken
1 tl oregano
Snuf zout
Stap 1: Pureren
Pureer alles samen en laat minstens 6 uur koud staan. Serveer de ijsblokjes pas vlak voor het opdienen.
Serveren:
Serveer de ijsblokjes pas vlak voor het opdienen.
🛠 Tips & variaties
Maak een grote pot, want deze soep is nóg beter de dag erna!
🎧 Waarom luisteren?
Ontdek welk gerecht ideaal is om uwen honger én de hitte te stillen! #WinkeltjeWim!