
020. Chipolata
Het wordt het zomer in je oren: Jonah en Wim duiken de tuin in. Met zon, de BBQ aan en een sissende chipolata op het rooster, wordt het genieten én keuvelen. Trek je slippers aan, want het wordt warm en gezellig!
Ontdek de geschiedenis, techniek en smaakexplosie in hun testkeuken!
❓ Vraag van de week
"Hey Wim en Jonah, het is lekker warm weer en ik wil graag een barbecue doen waar veel kindjes zullen zijn. Hebben jullie een leuk idee voor een kindvriendelijke barbecue te organiseren?"
🥘 Recept – klassiek & volledig
Ingrediënten (4 personen):
Bloemkoolcouscous:
1 kleine bloemkool
1 granaatappel
1 bosje platte peterselie, grof gehakt
1 lente-uit, fijngesneden
1 handje gehakte pistachenoten of amandelnoten
1 tl ras el hanout (of komijnpoeder)
Sap van 1 citroen
3 el olijfolie (extra vierge)
Peper en zout
Stap 1: Raspen
Rasp de bloemkool grof tot fijne korrelstructuur zoals couscous (of gebruik een keukenrobot met hakmens).
Stap 2: Mengen
Doe de bloemkoolcouscous in een grote kom. Meng er de granaatappelpitten, peterselie, lente-ui en noten door.
Stap 3: Op smaak brengen
Breng op smaak met ras el hanout, citroensap, olijfolie, zout en peper.
Serveren:
Laat even intrekken of serveer meteen als frisse salade.
🛠 Tips & variaties
Heerlijk bij de barbecue als alternatief voor klassieke couscous of tabouleh.
Kan prima vooraf gemaakt worden: smaakt nóg beter de dag erna.
🎧 Waarom luisteren?
In deze aflevering hoor je een overheerlijk recept om in de zomer bij een frisse barbecue te maken! #WinkeltjeWim!