
019. Haagse Bluf
Jonah en Wim lepelen zich een weg door het zoetste stukje Nederlandse nostalgie – Haagse bluf! Ze ontrafelen het verhaal achter deze luchtige klassieker en verklappen hoe je ‘m zelf in een handomdraai maakt. Bereid je voor op veel suiker, schuim en smakelijke herinneringen.
Ontdek de geschiedenis, techniek en smaakexplosie in hun testkeuken!
❓ Vraag van de week
"Ik ken eigenlijk niet echt iets over dit dessert. Kan je me het recept geven voor Haagse bluf?"
🥘 Recept – klassiek & volledig
Ingrediënten (4 personen):
3 eiwitten
80 g fijne suiker
150 g bessensap (rode bessen, aalbessen, frambozen of cassis)
Stap 1: Samenkloppen
Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Spatel het bessensap er voorzichtig door en serveer meteen.
🎧 Waarom luisteren?
Ontrafel het geheim achter deze luchtige klassieker en kom te weten hoe je 'm zelf in een handomdraai maakt. #WinkeltjeWim!