017.jpg (1)

017. Festival food

We zitten midden in de festivalzomer, en België is het festivalland bij uitstek! En dat vieren we... Jonah & Wim duiken in de kleurrijke wereld van festivaleten: van de beste snacks tot slimme prijzen en verborgen culinaire pareltjes op het terrein.

Ontdek de geschiedenis, techniek en smaakexplosie in hun testkeuken!

❓ Vraag van de week

"Hey Jonah en Wim, Brent hier! Wat is jullie ultieme favoriete festival food voor jonge mensen die een beetje op hun geld willen letten?"

🥘 Recept – klassiek & volledig

Ingrediënten (2 personen):

  • 150 g eiernoedels (of udon, of instant - als het maar snel gaat)

  • 1 rode ui, in dunne halve ringen

  • 2 knoflookteentjes, fijngesneden

  • 1 stuk gember (2 cm), geraspt

  • 1 wortel, in fijne reepjes

  • 1 kleine courgette, in halve maantjes

  • 2 handen spinazie of paksoi

  • 2 eieren

  • 2 el sojasaus

  • 1 el oestersaus (of extra sojasaus voor vegan versie)

  • 1 tl sesamolie

  • Plantaardige olie om te bakken

Stap 1: Koken

Kook de noedels gaar volgens de verpakking. Giet ze af, spoel koud en zet ze opzij.

Stap 2: Bakken

Verhit olie in een grote pan of wok. Gooi er ui, knoflook en gember in en bak tot het begint te geuren.

Stap 3: Samenvoegen

Gooi de noedels erbij, samen met de spinazie/ paksoi. Blijf bewegen. Voeg sojasaus, oestersaus en sesamolie toen. Laat alles kort karamelliseren.

Stap 4: Eieren

Bak ondertussen in een andere pan 2 eieren tot de randjes krokant zijn.

Serveertip:

Serveer de noedels met het ei erop. Werk af met wat koriander, chili of wat jij maar wil.

🛠 Tips & variaties

  • Voeg optioneel chili flakes, sesamzaadjes, koriander en limoenpartjes er aan toe.

🎧 Waarom luisteren?

In deze aflevering verkennen Jonah & Wim de kleurrijke wereld van festivaleten: van de beste snacks en slimme prijzen tot verborgen culinaire pareltjes op het terrein. #WinkeltjeWim!