IMG_7539.jpg

015. Melanzane

Deze week duiken we in de heerlijke lagen van comfort food met… melanzane! Jona en Wim halen de aubergines boven, delen hun beste tips (én een paar keukengeheimen) en bespreken waarom dit Italiaanse ovengerecht een vaste plek verdient in je repertoire.

Ontdek de geschiedenis, techniek en smaakexplosie in hun testkeuken!

❓ Vraag van de week

"Dag Wim en Jonah, volgende week komen er 10 vegetariërs bij mij eten. Wat kan ik klaarmaken?"

🥘 Recept – klassiek & volledig

Ingrediënten (10 personen):

  • 800 g aubergines

  • 2 blikken gepelde tomaten (San Marzano)

  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)

  • 1 bosje basilicum (grof gehakt)

  • 300 g mozzarella (in blokjes, goed uitgelekt)

  • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)

  • Olijfolie

  • Peper & zout

  • Grof zeezout (optioneel)

Stap 1: Aubergine snijden

Snijd de aubergine in plakken van 1 cm. Zouten & uitlekken? Mag maar hoeft niet.

Stap 2: Saus maken

Maak een saus van knoflook, olijfolie & tomaten. Laat 20 minuten pruttelen. Voeg op het eind de basilicum aan toe.

Stap 3: Opbouwen

Verwarm de oven op 180 °C. Bouw je schotel op in laagjes: aubergine, tomatensaus, Parmezaan, mozzarella. Herhalen!

Stap 4: In de oven

Eindig je laatst laag met saus + extra kaas. Steek de schotel 30 minuten in de oven, dan 10 minuten laten rusten.

🎧 Waarom luisteren?

In de aflevering halen Jonah en Wim de aubergines boven en delen hun beste tips om dit Italiaanse ovengerecht klaar te maken. Mis het niet!#WinkeltjeWim!