Pavlova.jpg

004. Pavlova

Vandaag op het menu - Wim & Jonah duiken in het zoetste onderwerp ooit: de beste dessert ter wereld… PAVLOVA!

Ontdek de geschiedenis, techniek en smaakexplosie in hun testkeuken!

❓ Vraag van de week

"Hallo! Ik ben afkomstig uit Amsterdam. Ik wou deze week graag pavlova maken maar het lukt niet aangezien mijn meringue instortte. Hebben jullie tips om dit goed te doen?

🥘 Recept – klassiek & volledig

Ingrediënten :

  • 4 eiwitten (kamertemperatuur)

  • Snufje zout

  • 250 g witte basterd suiker

  • 2 tl maïzena

  • 1 el witte wijn azijn

Stap 1: Schuimpjes maken

Verwarm de oven voor op 140 °C. Klop de eiwitten met een snufje zout lobbig. Ga door met kloppen en voeg eerst de suiker, daarna de maïzena en tot slotte de witte wijn azijn aan toe. Klopt tot mooi glimmend schuim.

Stap 2: Verdelen op bakplaat

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg met een eetlepel hoopjes schuim op de bakplaat. (Of spuit met behulp van een spuitzak of een grote lepel een grote ring van het beslag). Maak met de achterkant van de lepel een kuiltje midden in elk hoopje. Laat de schuimpjes 50-60 minuten in de oven drogen. Laat ze afkoelen op het papier. Bewaar de schuimpjes in een luchtdichte doos.

Stap 3: Afwerking

Vervolgens klop je slagroom op met suiker en eventueel vanille. Hiervan smeer je een dikke laag op de meringue en dan begint het mooi afwerken van de pavlova. Maak de pavlova af met geroosterde geschaafde amandelen en bijvoorbeeld wat blaadjes munt en strooi er tot slot poedersuiker overheen.

🛠 Tips & variaties

  • Pas je decoratie aan naar het seizoen; herfst pruimen, winter citrusvruchten, zomer rode vruchten, voorjaar kersen.

🎧 Waarom luisteren?

Wil je weten hoe je het mooiste dessert op tafel kunt zetten? Luister dan naar deze aflevering! #WinkeltjeWim!