Vogelnestje.jpg

003. Vogelnestje

Een gevulde icoon, hét vogelnestje! Ingeborg raakte er niet helemaal aan uit hoe ze een lekker vogelnestje kon klaarmaken. Smeuïg moest het zijn, maar hoe begin je eraan? Gelukkig schoten Jonah & Wim in actie met tips, tricks en een stevige portie keukenplezier.

Ontdek de geschiedenis, techniek en smaakexplosie in hun testkeuken!

❓ Vraag van de week

"Ik probeer al voor een lange tijd het perfecte recept te vinden voor vogelnestjes. Iedere keer dat ik ze maak, loopt er wel iets mis. Weten jullie hoe ik de perfecte vogelnestjes moet maken?

🥘 Recept – klassiek & volledig

Ingrediënten (4 personen) :

  • 4 eieren (kamertemperatuur)

  • 600 g varkens- en kalfsgehakt

  • 3 eiwitten (voor paneren)

  • 5 el bloem

  • 150 g paneermeel

  • 1 ui

  • Nootmuskaat

Stap 1: Eieren koken

Kook de eieren 5-6 minuten. Laat erna meteen in ijswater afkoelen zodat de dooier lopend blijft.

Stap 2: Gehaktmengsel maken

Gebruik een mix van varkens- en kalfsgehakt. Voeg paneermeel, ei, ui, peterselie, nootmuskaat en een vleugje mosterd toe voor de smaak.

Stap 3: Eieren inpakken

Droog de eieren goed af en omhul ze met een gelijkmatige laag gehakt. Zorg dat alles goed bedekt is. Rol de gehaktbal door bloem, vervolgens door losgeklopt ei en tenslotte door paneermeel.

Stap 4: Bakken

Bak het vogelnestje goudbruin in de friteuse op 175 °C. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Laat ze even rusten voor het aansnijden.

🛠 Tips & variaties

  • Serveer met pasta of stoemp

🎧 Waarom luisteren?

Een overheerlijke icoon! Ingeborg raakte er niet helemaal aan uit hoe ze lekker vogelnestjes kon klaarmaken. Ontdek hoe je de beste vogelnestjes klaarmaakt in de podcast! #WinkeltjeWim!